Wordt......

Forrest hotel - Restaurant de Tuinkamer!

Zie:
www.forrest-detuinkamer.nl 


 Onze website is voor het laatst bijgewerkt op: 
April 2021

 


Update: 23 november 2020.


Hallo Allemaal!

Zoals eerder beloofd, we zouden deze week bekend maken waar we naar toe gaan.

Welnu, het is zover!

Om de keuze volledig, helder en duidelijk te maken, moeten wij eerst even terug in de tijd.

In 2018 zijn mijn vrouw (Sandra) en ik op vakantie naar mijn geliefde Frankrijk geweest en op advies van gasten van ons, overnachtingen in bepaalde B&B’s (bed and breakfast) gedaan.

Nou weten de meesten van jullie dat (lekker) koken een passie van mij is! En de ervaring die wij hebben opgedaan in Frankrijk, was wat in Frankrijk redelijk veel tegenkomt, je komt als gast slapen en ontbijten, maar vaak kon je ook ’s avonds (mee)dineren met de gastheer en gastvrouw.

Vaak werd er liefdevol (eenvoudig) gekookt door één van de eigenaren. En zo kwam bij ons het idee, wat nou als wij een geschikte plek in Noord-Frankrijk zouden kopen, een B&B starten mét de mogelijkheid met een goed diner!? We waren er helemaal vol van!... “Ik vertrek, maar dan als horeca echtpaar!”

Met alle ervaring die Sandra en ik hebben opgedaan waren we helemaal in onze nopjes met die gedachte. Ik kon mij weer helemaal uitleven in mijn “oude liefde/passie”, we zouden in warm land op een mooie plek komen te wonen en kunnen op die manier ook genieten van het leven.

Dus…vorig jaar de stoute schoenen aangetrokken en zoeken naar een geschikte locatie. Na wat zoeken vonden we een prachtige plek op een dikke 400km van Almere, vlak over de grens in Frankrijk. We waren op slag verliefd.
De eigenaren waren Nederlanders die zelf de B&B 15 jaar gerund hebben. We kwamen al gauw tot een mondelinge overeenkomst en het was een “beklonken zaak”.

Welnu, ik wil niet teveel over dit verhaal uitweiden, maar wij hebben op 1 oktober 2019 Grandfetaria verkocht, 22 oktober ons huis en we zouden de 23 e naar Frankrijk afreizen….. Ware het niet dat 2 weken voordat wij naar Frankrijk zouden verhuizen, de verkopers zich terugtrokken…..

En daar sta je dan, zonder zaak, zonder huis, zonder inkomsten….
Afijn, stil zitten is niet mijn ding en wij zochten verder in dezelfde streek in Frankrijk, maar konden eigenlijk niets vinden dat aan onze wensen voldeed. Op een geven moment, verleg je je zoekgebied en kom je via Zuid-Limburg en de Veluwe eigenlijk terug in B&B’s in Nederland.

Sandra, mijn internet wizard, vond een “klein familie hotel” te koop in het oosten van het land….

Dus de makelaar gemaild en wij kregen de brochure onder ogen met het uitdrukkelijke verzoek terughoudend te zijn inzake informatie verspreiding omdat dit hotel-restaurant in de “stille verkoop” stond. Dit is uiteraard geen probleem voor ons en we lazen verder……

Bovenaan stond dat de zaak in Ruurlo stond….. Ik viel van m’n stoel….. Ruurlo????....

Het zál toch niet???.....

En ja hoor…. het “zal” wel!!

Restaurant de Tuinkamer te Ruurlo…. MIJN OUDE CHEF!!! Ik wist niet wat ik zag, Jos Weel, destijds chef-kok in Dikker & Thijs te Amsterdam heeft aan de basis gestaan van mijn carrière door mij 30 jaar geleden(!) in de exclusieve keuken een gedegen opleiding te geven!!

Het was voor mij te bizar voor woorden dat Jos en Ria Weel hun bedrijf in de stille verkoop hadden staan. Uiteraard zijn Sandra en ik in contact met de makelaar getreden en om een afspraak tot bezichtiging te regelen. Ik vroeg de makelaar mijn naam niet te noemen, omdat ik Jos wilde “verrassen” (als hij mij nog zou kennen, dat weet je natuurlijk nooit!). Maar aangekomen deed Jos de deur open (Jos was weinig veranderd, alleen wat jaartjes erbij!) en keek mij aan….. Ik kon mij moeilijk inhouden en stond met een grote grijns voor hem. Jos keek mij aan en je zag een vorm van herkenning!  “Een bekende kop!!”…. mompelde hij….. Ik zei ja, dat klopt… het is alweer 30 jaar geleden… Dikker & Thijs! zei ik en ik zie ineens in de ogen van Jos dat hij het weer wist! “Harold” zei hij!.... Ik heb hem die “O” maar vergeven, want ik was bijzonder aangenaam verrast dat hij mij nog kende!

Afijn, nodeloos te vermeldden dat we ruim 2½ uur hebben zitten kletsen en een mooie rondleiding in het pand en de 1 hectare grond eromheen van Jos hebben gekregen.

En…. Sandra en ik werden tijdens de rondleiding steeds stiller….. Het was veel mooier dan wij gedacht hadden!! Een prachtig verbouwde boerderij met de aangebouwde serre genaamd “de Tuinkamer”, een pand van 5 aaneengeschakelde panden, waar je door alle nostalgie van hoekjes en gangetjes helemaal “omarmd wordt”! Het voelde gelijk als “Thuis”, als een warme deken die je over je heen valt. HEERLIJK!

We zaten in de auto en Sandra zei: “Dit is het eerste huis wat goed voelt!” (en we hebben er wat gezien, het getal 100 komt dichterbij dan 50!) en als overtreffende trap zei Sandra: “het voelde zelfs beter dan dat huis in Frankrijk”….. Het heeft zo moeten zijn!

Dus lieve mensen, ja we gaan verder weg als dat menigéén lief zal zijn, maar ach, het is een dikke 100km van Almere en het is zó mooi in de Achterhoek! Ik kende de omgeving zelf niet (schaam..schaam…) maar noem het inmiddels liefkozend “de Achtertuin van Nederland!”. Wat een prachtige omgeving! Fietsen, wandelen, motorrijden, kastelen bezichtigen….noem het maar op! Het kan er! En wat als je daar lekker comfortabel in een klein hotelletje, aan een prachtige bosrand, kunt slapen, ontbijten en dineren? Vakantie in eigen land! Voldoende ruimte! (1½ meter is voor ons dan TOTAAL geen probleem!)

Kortom, ondanks de verschrikkelijke corona crises zijn wij toch de koop aangegaan om te kijken hoe ver we zouden komen. Helaas liet de bank, qua financiering en puur vanwege de corona crises, verstek gaan en toen werd het nog even spannend! Maar via “Fin-Match” financieringen (Istvan Pinter en Richard Treffers uit Almere, mannen, ondanks de strubbelingen, toch ontzettend bedankt!!!) die ons weer in contact bracht met Han Mastenbroek financieringen, die op zijn beurt weer een vermogensbeheer portefeuille onder zijn hoede heeft van een “Private Invester”, zijn wij ondanks deze moeilijke tijd aan een passende financiering gekomen!! (en geloof me, daar hebben écht wat zweetdruppeltjes in gezeten!)
Eind goed, al goed zeggen we maar!

Zoals eerder gemeld, 4 januari 2021 is de overdracht en wij zijn blij dat we u nog 1x kunnen bedienen in Almere (Haven). En ik kan u beloven, dat mocht u dit jaar in grote getale de oliebollen afnemen, dat Bakker Abbekerk volgend jaar dezelfde oliebollen zal aanbieden, want ik geef hem mijn recept!

 

Voor nu bent u op de hoogte waar wij naar toe gaan, kijk even op de site van Jos en Ria Weel, www.hoteldetuinkamer.nl of www.restaurantdetuinkamer.nl en lees wellicht het stukje van vandaag in de Stentor (https://www.destentor.nl/achterhoek/ria-en-jos-weel-stoppen-na-25-jaar-met-hotel-restaurant-de-tuinkamer-de-bib-gourmand-was-voor-ons-het-hoogtepunt~a88d30d3/ )

 

Uit respect en het geloof in het concept, gaan wij op dezelfde voet verder als dat mijn leermeester en zijn vrouw hebben ingezet. Volgende week zullen wij met meer nieuws komen EN een aanbieding die voor jullie als “oud” gasten hopelijk zal kunnen bekoren om een keer de schitterende rit naar het pittoreske Ruurlo aan te gaan!

Voor nu, helaas nog steeds niet tot morgen, maar tot volgende week!

 

Met vriendelijke en culinaire groet,

Harald en Sandra.

  

https://www.facebook.com/FinMatchNL
https://www.facebook.com/han.mastebroek.1


Update; 20 november 2020.

Hallo Allemaal!

Nou, het is bijna zo ver!!...
Volgende week gaan we bekend maken waar we naar toe gaan!
Wel kunnen we alvast verklappen dat we 's avonds langer open zullen zijn, zodat de liefhebbers die in Almere Poort al van ons 3 en 4 gangenmenu genoten, weer volledig aan hun trekken kunnen komen, sterker nog... we zullen het nog wat gaan uitbreiden!

Ook kan ik gelijk melden dat wij op 31 december 2020 (alleen op bestelling!) voor de laatste keer onze overheerlijke "Grandfetaria-oliebollen" bij Bakkerij Abbekerk in Almere Haven (De Steiger 193, 1351 AV Almere) gaan verkopen!! En niet alleen deze lekkernij, maar ook gewone oliebollen en appelflappen.
De prijzen voor dit jaar zijn;
Oliebol €.1,- p/st.
Grandfetaria oliebollen  €. 1,30 p/st. 
Deze zijn met o.a. rode port (en nog veel meer lekkere ingrediënten) bereid, maar zonder alcohol!! Dus óók geschikt voor kinderen, zwangere dames en moslims!!
Appelflappen €.1,75 p/st.

Klik hier om uw oliebollen te bestellen

Omdat wij u dit jaar helaas nog niet op onze nieuwe locatie kunnen voorzien van onze lekkernijen en dus ook geen betaalfaciliteiten hebben, moeten wij helaas de verkoop vooraf met elkaar regelen! Ik hoop op uw begrip hiervoor.
Voor nu, mocht u nog geen bestelling hebben geplaatst, kan dat hier door op het rode email adres te klikken (of in uw mailprogramma te gebruiken): info@grandfetaria.nl  
Wij kunnen maar een bepaalde hoeveel bakken, dus wacht niet te lang met bestellen!

Tot gauw!
Met vriendelijke groet, 
Harald Brouwer
Update 1 okt. 2020.

Hallo allemaal!

Het is lange tijd stil geweest vanuit onze zijde, maar daar komt nu verandering in! 😁

Het is vandaag precies een jaar geleden (1 oktober 2019) dat wij Grandfetaria  Almere verkocht hebben en daar wilden we toch niet helemaal aan voorbij gaan. Dus vandaar alvast even een berichtje!

We zouden vorig jaar al snel verder gaan met ondernemen, maar.... zoals destijds al gemeld, we werden de pas afgesneden door verkopers.

Afijn, dat ligt nu ver achter ons en de komende weken zullen we u stapsgewijs op de hoogte houden van de ontwikkelingen van ons nieuwe bedrijf/locatie! 👍

Vroeger zei ik tegen u; "Tot morgen!"... Dat gaat helaas nog niet, dus voor nu zeg ik: "Tot volgende week vrijdag!", want dan kom ik met meer nieuws!....

Met vriendelijke en culinaire groet,

Harald Brouwer & Sandra Hania.

Volg ons op FB @grandfetaria  


------------------------------------

Update, 8 okt. 2020

Hallo Allemaal!


Vorige week zei ik dat ik vandaag met een update zou komen, dus belofte maakt schuld! 
Eindelijk is het zover! We hebben een prachtig pand op een schitterende locatie gekocht! En wat voor ons zo ongelofelijk belangrijk is, we weten wanneer we weer kunnen beginnen.

Wat ik jullie direct kan vertellen is dat het bijzonder moeilijk was om in deze rare/zware tijd een financier te vinden, het was een échte rollercoaster!!....
Maar gelukkig hebben met een "private invester" iemand gevonden die ons kon- en wilde helpen!
De stip op de horizon is maandag 4 januari 2021! Dan is de overdracht van onze nieuwe zaak en half januari 2021 gaan we open!....  Yes, eindelijk!

We beginnen opnieuw, met een schone lei en in "schone lucht"....  Daar kom ik later op terug!....
We gaan jullie de komende weken steeds meer informatie/updates geven over het hoe en waar. Wij kunnen niet wachten om straks alles "in the open" te gooien, voor nu weten jullie dat het nog een 3 tal maanden duurt voordat we elkaar op onze nieuwe locatie kunnen begroeten!

Natuurlijk gaan we een leuke (kortings)actie voor al onze trouwe gasten/vrienden/volgers opzetten, dus hou onze berichtgeving goed in de gaten!
Helaas voor nu,.... nog steeds niet tot morgen, maar volgende week weer meer!!
Grtz. Harald

Volg ons op FB @grandfetaria 

--------------------------------------------------------

Update: 16 oktober

Hallo Allemaal!
Ik zou u vandaag weer wat extra informatie verschaffen van onze vorderingen.
Echter afgelopen dinsdag hebben we allemaal gezien en gehoord wat er in persconferentie door Minister President Rutte en Minister de Jonge is gezegd. 😢
Ik moet zeggen, dat ik nou niet overloop van enthousiasme u over alle positieve zaken in mijn (zakelijke) leven te vertellen, nu vele collega horecaondernemers zo’n vreselijk bericht hebben moeten ondergaan. Mijn hart bloed voor hun!!
Dit is de tweede keer dat de horeca (en andere getroffen branches) het moeten bezuren dat het Covid-19 virus maar niet onder controle is gekregen.
Ik hoop dat iedereen de horeca een beetje steunt door af en toe wat af te gaan halen bij die (kleine) horecaondernemers die lopen te ploeteren om te overleven!
Maar, om niet helemaal met niets nieuws te komen, ga ik wat foto’s plaatsen van de directe(!) omgeving van onze nieuwe zaak!
Daarmee gelijk op mijn uitspraak van vorige week (“schone lucht”) wat meer duidelijkheid te geven! (er werd al gesuggereerd; Zeeland, Zweden, de Alpen…e.d. hè Suzan! 😉)
Gelijk wil ik diegene die de foto’s herkend, en dus weet waar het is, mij alsjeblieft dit in een Privébericht(!) via email (info@grandfetaria.nl) te melden! En het niet op een internet site te zeggen.
Voor nu; Tot volgende week vrijdag!
En owh ja,…. één ding kan ik u nu al wel verklappen waar we volgende week mee komen…..
Ik ben bezig iets te regelen zodat u DIT jaar nog een keer kunt genieten van onze kwaliteit!! 😊
Grtz Harald. 
------------------------------------------------------------Wij bereiden onze gerechten met veel passie en uiterste zorg, 
maar dat doen we niet alleen... 
Wij zijn een erkend leerbedrijf en leiden toekomstige beroepsbeoefenaars op! 
Dit doen wij met veel plezier én natuurlijk dezelfde passie!

   

______________________________________________


Heeft u een allergie? Meld het ons!

_________
_____________________________________

 

  

Klik hier (of op het logo) voor de Facebook pagina van Grandfetaria 

 


Acquisitie naar aanleiding van deze pagina wordt niet op prijs gesteld!